TEHNOLOGIJE NOVOG DOBA

PRVI SAJAM TELEKOMUNIKACIJA, INFORMATIKE I DIGITALNE OPREME
teh_novog_doba_1479416_188842891304426_746760046_n

Agencija Vision Event organizovala je prvi Sajam telekomunikacija, informatike i digitalne opreme u TC Mall of Montenegro u Podgorici, pod nazivom “Tehnologije Novog Doba”, 19. oktobra 2013. godine. Podršku organizovanju ovog događaja dalo je Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije.

Sajam je bio namijenjen popularizaciji novih tehnologija i razvoju informacionog društva u Crnoj Gori.

Svoju ponudu prezentovali su sva tri operatora  mobilne telefonije (Telekom, Telenor i Mtel), što je posjetiocima omogućilo da na jednom mjestu dobiju sve informacije iz oblasti mobilnih telekomunikacija, te da brzo i lako za sebe odaberu najprihvatljiviji proizvod ili uslugu.

Kompanija Integra, kao ovlašćeni distributer za Alkatel, predstavila je posjetiocima ponudu ovog brenda. Pin Montenegro, kao ovlašćeni distributer, predstavio je proizvode brendova Dell, Kingston, Nokia, MSI, Blueberry, Targus, D-Link, Maxell. Kompanija Telemont je posjetioce upoznala sa proizvodima brenda Huawei. Top Com je izložio računare i računarsku opremu brendova Asus, Lenovo, Fujitsu, Toshiba, HP, Dell, Acer. Za ljubitelje fotografije i fotografske opreme, brendove Konica Minolta, OKI, Hama, Praktica, Kodak, predstavila je firma D Photo Trade. Na sajmu su učešće uzele i sledeće kompanije – provajder tekomunikacione opreme – ZTE i kompanija Abordage, koja se bavi razvojem softverskih rješenja. Alarmne sisteme nove generacije, kao i satelitske telefone predstavila je firma Dream Team Security.

Drugi dio manifestacije obuhvatao je prezentacije na aktuelne teme iz oblasti telekomunikacija i novih tehnologija, sa mjesto održavanja u hotelu Ramada. „Dobre stvari pokreću svijet“ je bio naziv prve prezentacije u organizaciji kompanije Telenor. Zatim je kompanija Mtel predstavila aplikacije po mjeri savremenog korisnika – m:go i Montenegro Talking. Kompanija ZTE je se prezentovala „Smart City Solution”, rješenja koja ZTE nudi gradovima za digitalizaciju i lakšu komunikaciju raznih gradskih sistema. U nastavku prezentacionog dijela, Integra je predstavila Bitdefender sigurnosna rješenja. Kompanija doMEn je posjetiocima približila “Budućnost interneta”, dok su predstavnici Digitalizuj.Me održali prezentaciju na temu “Kako razvijamo digitalnu zajednicu u Crnoj Gori”.