SMART TECHNOLOGIES

DRUGI SAJAM TELEKOMUNIKACIJA, INFORMATIKE I DIGITALNE OPREME
smart_technologies_9771_301336713388376_1610987036899195188_n

U organizaciji agencije Vision Event, 22. i 23. novebra 2014. godine, održao se “Smart technologies” – drugi sajam telekomunikacija, informatike i digitalne opreme. Tema Sajma bile su inovacije u oblasti savremenih tehnologija, pa su posjetioci bili u mogućnosti da se upoznaju sa najnovijim modelima mobilnih telefona, kompjutera i druge digitalne opreme.

Neki od izlagača, kao što su Telekom, Telemont i Digital Interiors, predstavili su smart home rješenja, koja između ostalog, omogućavaju daljinski nadzor i upravljanje kućnim uređajima. iCentar, ovlašćeni Apple reseler, predstavio je najnovije modele Apple uređaja, kao sto su iPod i iPad i Mac. Firma Integra, kao ovlašćeni Alcatel distributer, prezentirala je najnovije modele tog brenda. Na Sajmu je učešće uzeo i Roaming Montenegro, ovlašćeni distributer Samsung-a, pa se na taj način ukazala priliku da se posjetioci upoznaju sa najnovijim modelima Samsung mobilnih telefona i Samsung tablet uređaja, a predstavljen je i Samsung Gear, pametni sat koji komunicira sa mobilnim telefonom. Na sajmu “Smart technologies” prezentovani su i najnoviji uređaji, koje u svojoj ponudi ima CT Computers, poput Tesla tableta. Na svom izložbenom prostoru predstavila se i firma PIN Montenegro, sa širokom paletom kompjutera i druge digitalne opreme. Među ostalima, D Photo Trade, kao ovlaćeni distibuter brendova OKI i Konika Minolta, predstavio je njihovu opremu, kao i multifunkcionalne stampače. Učešće, kako u izložbenom, tako i prezentacionom dijelu manifestacije, uzele su sledeće kompanije – DoMEn, Me-Net i Digitalizuj.me.

Izložbeni dio manifestacije bio je upriličen na prizemlju tržnog centra Delta City, dok je u samom centru atrijuma bio organizovan prezentacioni dio manifestacije, u okviru kojeg su svi prisutni imali zadovoljstvo da pogledaju prezentacije najsavremenijih uređaja, kao i da poslušaju prezentacije na zanimljive teme iz oblasti modernih tehnologija.

Učešće na Sajmu “Smart Technologies” uzela je i Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, što je predstavljalo prilika za korisnike da se informišu o svojim pravima i dobiju odgovore na pitanja iz oblasti regulative elektronskih komunikacija.

Kako je Sajam je namijenjen  popularizaciji novih tehnologija i razvoju informacionog društva u Crnoj Gori, tako je ova manifestacija dobila zvaničnu podršku Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.