SmartTech 2015

dj19331

Treći sajam telekomunikacija, informatike i digitalne opreme “Smart Tech“ održao se 28. i 29. novembra 2015. godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije i u organizaciji agencije Vision Event, u šoping centru Delta City, u Podgorici.

Tema Sajma bile su inovacije u oblasti komunikacionih i informacionih tehnologija, pa su posjetioci biti u mogućnosti da se upoznaju sa najnovijim modelima mobilnih telefona, tableta i lap top računara, kao i uslugama koje nam omogućava razvoj savremenih tehnologija.

Već treću godinu za redom istaknuti učesnik na sajmu je Crnogorski Telekom, a te godine predstavili su Hibrid ruter, koji omogućava pouzdan i brz pristup internetu, kombinujući ADSL sa 4G mobilnim internetom. Simes inženjering predstavio se sa rješenjem pametne kuće, IPTV rješenjem i sistemom hotelskih brava. U savremenom poslovnom okruženju velika pažnja se pridaje bezbjednosti i sigurnosti kompletnog poslovanja. U skladu s tim, po prvi put na Sajmu telekomunikacija učestvovala je i kompanija S&T Crna Gora, koja je prezentovala uslugu Smart Logon, koji omogućava pouzdanu autentifikaciju zaposlenih kod prijave na računare u kompaniji i kontrolu ulaska u prostorije. Kao i prošle godine, posjetioci su na izložbenom prostoru ComTrade-a, mogli da se upoznaju sa najnovijim modelima Tesla telefona, televizora i tableta. iCentar, ovlašćeni Apple reseler, predstavio je Apple-ove proizvode – iPhone 6s i 6s plus, novi iPad Pro, kao i dio Beats asortimana. Integra, koja je učesnik Sajma od prve godine održavanja, prezentovala je svoje Alcatel uređaje.

Učesnik Sajma bila je SAGA Crna Gora i odgovorila je na najkompleksnije zahtjeve korisnika u oblasti telekomunikacionih rješenja za velika i srednja preduzeća. Učešće je uzela i kompanija TeleGroup, koja je jedna od vodećih solution provajdera u oblasti ICT i energetike na tržištu zapadnog Balkana. Kompanija Orion Telekom, koji od nedavno pruža usluge internet pristupa, digitalne televizije, kao i fiksne telefonije na čitavoj teritoriji Crne Gore, predstavila se na sajmu. Treću godinu za redom, učenik je firma D Photo Trade, koji je predstavila multifunkcionalne uređaje brendova Konica Minolta i OKI. Pored uređaja, posebna pažnja biće posvećena prezentaciji brenda “I-plus”. Radi se o potpuno novom načinu prodaje uređaja za štampu na našem tržištu.

Na izložbenom prostoru eKupi bili su izloženi telefoni, tableti i lap top računari (gejmerski modeli) brendova Vivax i Asus. Posjetioci se bili u prilici da poruče i neki od 40.000 proizvoda sa njihovog sajta www.ekupi.me, kao i da se upoznaju sa načinom online trgovine. Digital Interiors je predstavio rješenja za pametne hotele, koja pružaju izuzetnu jednostavnost upravljanja, podižu energetsku efikasnost i obezbjeđuju komfor.